AVFUKTARE FÖREBYGGER EFFEKTIVT FUKTSKADOR

Vill du skydda ditt hem från fuktskador? KCC erbjuder ett noga utvalt sortiment av högeffektiva luftavfuktare, som hjälper dig att skapa en behaglig och hälsosam inomhusmiljö.

Effektiva avfuktare

Hos oss hittar du modernt designade luftavfuktare som är såväl smidiga och lättplacerade som energisnåla och tystgående. Din avfuktare kan exempelvis placeras i tvättstugan, badrummet, bastuutrymmet eller sommarstugan.

Varför fukta av?

Aktiviteter som tvätt, matlagning, bad och dusch bidrar tillsammans med tätare isolering till att bilda kondens på tapeter, mattor och andra ytor. Vilket i förlängningen kan leda till fuktskador, mögel och kvalsterangrepp. Med KCC:s energieffektiva avfuktare reduceras den oönskade fukten i inomhusluften. Den inbyggda hydrostaten upprätthåller automatiskt en optimal luftfuktighetsnivå. Den fuktiga luften sugs in och kondenseras i förångaren. Överflödig fukt leds till avloppet eller samlas i kondensbehållaren. Sedan återför luftavfuktaren den nu torra och uppvärmda luften till rummet och skapar på så sätt ett angenämt inomhusklimat.

Avfuktare till källare och krypgrund

I fastigheter med krypgrund bildas det ofta mycket fukt som tränger in i grunden via ventiler och avdunstning från marken. När den relativa fukthalten överstiger 75 % ökar risken kraftigt för mögeltillväxt och dålig lukt. Du skyddar och värdesäkrar din fastighet mot fukt och mögel genom att installera en krypgrundsavfuktare. För att garantera full funktion även vid lägre temperaturer bör en sorptionsavfuktare användas.

Läs mer om våra olika luftavfuktare för att se vilken modell som bäst motsvarar dina behov.

IGDH-10P

Liten, smidig och effektiv – perfekt för tvättstugan där den torkar tvätten snabbt och enkelt. Avfuktningskapacitet 10 liter/dygn.

IGDH-10P perspective

IGDH-16AJ

Liten, smidig och effektiv – perfekt för tvättstugan där den torkar tvätten snabbt och enkelt. Avfuktningskapacitet 16 liter/dygn.

IGDH-16AJ

IGDH-24S

Kraftfull, användarvänlig och stilren – håller källaren lagom torr för huset välmående. Avfuktningskapacitet 24 liter/dygn.

Innova IGDH-24S

IGDH-40AU

Kraftfull, användarvänlig och stilren – håller källaren lagom torr för huset välmående. Avfuktningskapaciet 40 liter/dygn.

IGDH-40AU perspective
» Arkiv manualer